Restoran
Kvaliteetne tooraine, särtsakas peakokk ja õdus atmosfäär.
kes meie sööke PROOVIB see juurde soovib, päriselt ka
Toit on tervise alustala ja me suhtume sellesse südamega. Ilmaveere peakokk Merino Lastik loob võimsaid maitseelamusi väärtustades kohalikku toorainet lõpuni välja. Meie restoran töötab nulljäätmete põhimõttel ning austab ja kasutab iga koostisosa täielikult jättes seeläbi endast maha võimalikult väikse jalajälje. Ja mis tõesti üle jääb, läheb meie toredatele kanadele.
Avatud
- Neljapäev 17:00-23:00
- Reede 17:00-23:00
- Laupäev 12:00-23:00
- Pühapäev 12:00-17:00
Ilmaveere NÄIDISmenüü
MAITSEMENÜÜ / MENU
FORELL / TROUT*
soola-külmsuitsu forell/ kadakaäädika kurk/ ürdi-kurgi lumi/ avokaadokreem/ marineeritud sinepiseemned salted cold smoked trout/ juniper vinegar cucumber/ herb-cucumber snow/ avocado cream/ pickled mustard seeds
KARTUL / POTATO
24h kartul/ trühvlivaht/ kartulipuru
potato cooked for 24h/
truffle foam/ potato peel dust
AUSTERSERVIK / OYSTER MUSHROOM*
grillitud austerservik/ soolasidruni
emulsioon/ wakame tolm
grilled oyster mushroom/
lemon salt emulsion/ wakame dust
HIRV / DEER
grillitud hirv/ veini foie gras kaste/
röstitud pastinaagi kreem
grilled deer/ foie gras wine sauce/
roasted parsnip cream
KARDEMON / CARDAMOM*
kardemoni-yuzu panna cotta/
vanilje-kohvisiirup/ pistaatsia
pralinee
cardamom-yuzu panna cotta/
coffee syrup/ pistachio praline
*3-käiguline menüü / *3-course menu 33€
5-käiguline menüü / 5-course menu 59€
VEGAN MAITSEMENÜÜ / VEGAN MENU
PEET / BEETROOT*
marineeritud peet/ tillikreem/
konjakikaste/ jänkukapsas
marinated beetroot/ dill cream/
cognac sauce/ mild sorrel
PORRULAUK / LEEK
röstitud porru/ marineeritud
suitsuploom/ metspähklikreem/
röstitud metspähkel/ krõbe porru
roasted leek/ marinated smoked plum/
hazelnut cream/ roasted hazelnut/
crunchy leek
AUSTERSERVIK / OYSTER MUSHROOM *
grillitud austerservik/ soolasidruni
emulsioon/ wakame tolm
grilled oyster mushroom/
lemon salt emulsion/ wakame dust
LILLKAPSAS / CAULIfLOWER
karulaugu hummus /röstitud lillkapsas/ tšilliõli
wild garlic pesto/ roasted cauliflower/
chilli oil
KARDEMON / CARDAMOM *
kardemoni-yuzu panna cotta/
vanilje-kohvisiirup/ pistaatsia
pralinee
cardamom-yuzu panna cotta/
coffee syrup/ pistachio praline
*3-käiguline menüü / *3-course menu 28€
5-käiguline menüü / 5-course menu 52€
SNÄKID ISESEISVAKS NAUTIMISEKS VÕI JAGAMISEKS / TO SHARE OR TO ENJOY ON ITS OWN
GRILLITUD PADRONI PIPRAD (V)
GRILLED SPANISH PADRÓN PEPPERS (V)
7€ JUUSTUPALLID / CHEESE FRITTERS
8€Andre Farmi juustud/ tomatimajonees
Andre Farm cheeses/ tomato mayo
SPARGEL / ASPARAGUS
8€pruuni või Hollandi kaste
brown butter Hollandaise sauce
KRÕBE VARAJANE KARTUL / CRUNCHY NEW POTATO
6€trühvlimajonees/ krõbe porru
truffle mayo/ crunchy leek
HIRVE TARTAR / DEER TARTAR
12€marineeritud punane sibul/ suitsumajonees/ frititud kartulikoor/ murulauk
pickled red onion/ smoked mayo/ potato peel fritters/ chives
TOMATO & EEL / TOMATO & EEL
9€vaarika tomat/ suitsuangerjas/ oliiviõli
raspberry tomato/ smoked eel/ olive oil
SALATI TACO (V) / SALAD TACO
8€võisalat/ kikerhernes/ suhkruhernes/ caesari kaste/ Andre Farmi vegan juust/ leivapuru
lisa Krõbekana + 4€
butter lettuce/ chickpeas/ Caesar sauce/ Andre Farm vegan cheese/ black bread dust
add crispy chicken + 4€
MINI “KALAŠNITSLID” / MINI FISH “SCHNITZELS
9€paneeritud kala/ tartar kaste/ sidrun
breaded fish fillet/ tartar sauce/ lemon
ANDRE FARMI JUUSTUD / ANDRE FARM CHEESE
12€mustsõstramoos/ 3x70g juuste
black currant jam/ 3x 70g cheeses
"Olen igal aastal võtnud eesmärgiks ühe kindla teema, millega sügavamalt tegeleda. Eelmisel aastal võtsin eesmärgiks toorainet maksimaalset ära kasutada, et vähendada toidu raiskamist"
Merino Lastik – Executive Chef